top of page

Däck & Fälgar

Vi säljer...

... Förvarar...

... Monterar...

... Balanserar...

... Reparerar och

... Underhåller era däck och fälgar. 

Autoexperten logo.png

08-550 369 05

Sommar- & Vinterhjul

Däckhotell/säsongsförvaring 1000 kr

Vi har fälgar från de flesta leverantörerna!

Hankook Däck.jpg
 • Dubbdäck får användas mellan den 1 oktober och den 15 april.
   

 • Dubbdäck efter den 15 april.
  Det är lagligt att köra med dubbdäck efter den 15 april och innan den 1 oktober om det är eller befaras bli vinterväglag.
   

 • Dubbdäck och friktionsdäck.
  Med vinterdäck menas dubbade däck eller så kallade odubbade friktionsdäck. Det får inte förekomma både dubbade och odubbade däck på samma fordon. Observera att det är tillåtet att använda odubbade friktionsdäck året runt, det finns ingen restriktion mot dem.
   

 • Däck på släpet.
  Om bilen har dubbdäck måste även släpet ha dubbdäck när det är vinterväglag. Om bilen har odubbade däck får släpet ha antingen dubbade eller odubbade vinterdäck. Det är viktigt att släpet inte har sämre väggrepp än bilen, för att till exempel undvika att släpet sladdar vid inbromsning.
   

 • Krav på mönsterdjup för vinterdäck.
  För personbilar och andra lätta fordon med en totalvikt upp till och med 3,5 ton måste mönsterdjupet vara minst 3 millimeter i däcken.
   

 • Bästa däcken bak.
  De däck som har det största mönsterdjupet eller dubbutsticket bör vara monterade bak på fordonet. Det minskar risken för sladd när du bromsar eller svänger. Detta gäller både fram- och bakhjulsdrivna bilar.
   

 • Vinterdäck gäller även för utländska fordon.
  Reglerna om vinterdäck omfattar även utländska fordon och gäller vid resa till och från utlandet.
   

 • Förbud mot dubbdäck på vissa platser i storstäderna.
  Förbud mot dubbdäck gäller på vissa gator i några städer. Hornsgatan i Stockholm är ett exempel, där endast friktionsdäck tillåts. De som bryter mot reglerna riskerar böter på 1 000 kronor. Mer information om vad som gäller i bland annat Stockholm, Göteborg och Uppsala finns i de lokala trafikföreskrifterna.
   

 • Undantag från användning av vinterdäck.
  Det finns ett antal undantag från kravet på vinterdäck, till exempel för färd till besiktningsföretag och för fordon som är äldre än trettio år.

Välkommen till oss!

bottom of page